Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Γιουβέτσι μοσχάρι

Προετοιμασία: 1:00' Μαγείρεμα: 0:35'
Εύκολη
Μερίδες: 5

Ένα απ’ τα απόλυτα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, το γιουβέτσι με μοσχάρι αρέσει σε όλους.

Μοιράσου το
  • 1.200 γρ. μοσχάρι (Χτένι, Ποντίκι, Ελιά, Κιλότο) κομμένο σε μερίδες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1 καρότο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα (γίνεται και με τριμμένη ντομάτα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • Για το κριθαράκι :
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.
  6. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
  8. Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
  9. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφτούν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
  10. Ψήνουμε το Γιουβέτσι
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά.
  12. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160º C για 20-25 λεπτά.
  13. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
  14. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
  15. Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.