Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Κατσικάκι φρικασέ

Προετοιμασία: 0:20' Μαγείρεμα: 1:30'
Εύκολη
Μερίδες: 8

Αγαπημένο φαγητό για τους περισσότερους, αφού περιέχει κρέας αλλά και πολλά χορταρικά που ενώνονται με το υπέροχο αυγολέμονο, χαρίζοντας του ασυναγώνιστη νοστιμιά..

Μοιράσου το
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
  • 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωνάρια άνηθου δεμένα με σπάγκο
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό άγρια χόρτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει διάφανο.
  3. Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι.
  4. Ζεματάμε τα χόρτα και τα μαρούλια σε ξεχωριστή κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).
  7. Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό. Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.