Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο

Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 1:40'
Εύκολη
Μερίδες: 6

Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα πιάτα, απογειώνεται και κερδίζει τις εντυπώσεις στο τραπέζι.

Μοιράσου το
  • 1 Μεγάλο Κοτόπουλο 1,700 - 2,000 κιλά
  • 10 πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια σε χυμό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.νερό
  • 1 πορτοκάλι
  • Μιξ φρέσκων βοτάνων (Ρίγανη, Δεντρολίβανο και Θυμάρι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  1. Λαδώνουμε ελαφρά το εσωτερικό του κοτόπουλου με το χέρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην κοιλιά του.
  2. Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4 και γεμίζουμε την κοιλιά. Βάζουμε τα βότανα και τα σκόρδα.
  3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο λάδι εξωτερικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Το ακουμπάμε στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω, όπως ακριβώς βάζουμε τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων.
  5. Ολόγυρα βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το νερό και το ελαιόλαδο.
  6. Πασπαλίζουμε λίγα βότανα, ρίγανη κ θυμάρι.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C
  8. Αφαιρούμε το σκέπασμα, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες, να μείνουν με το λάδι τους και το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
  9. Αφήνουμε το κοτόπουλο, αφού ψηθεί, να σταθεί για 15′ σκεπασμένο να ανακτήσει τα υγρά του. Έτσι βγαίνει ζουμερό και τρυφερό.