Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Κοτόπουλο με μπάμιες

Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα: 1:00'
Ε΄θκολη
Μερίδες: 6

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό με πολύ νοστιμιά.

Μοιράσου το
  • 1 μέτριο κοτόπουλο γύρω στα 1.500 γραµ. (σε μερίδες κομμένο)
  • 1 κ. μπάμιες καθαρισμένες
  • 1/2 φλ. ξύδι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το κοτόπουλο:

  1. Πρώτα καθαρίζουμε τις μπάμιες και αφού τις αφήσουμε στο ξύδι ετοιμάζουμε το κοτόπουλο για το κοτόπουλο με μπάμιες.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Για τις μπάμιες:

  1. Στεγνώνουμε τις μπάμιες από το ξύδι και τις ξεπλένουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε τις μπάμιες για 3-4΄.
  3. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την τριμμένη ντομάτα κι αλατοπίπερο.
  5. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Για το ψήσιμο:

  1. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 35΄.
  2. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για περίπου 15′ επιπλέον μέχρι να μείνει με λίγη μελωμένη σάλτσα το κοτόπουλο και να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια.
  3. Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.
  4. Η λίγη σάλτσα του πρέπει να είναι μελωμένη και πυκνή.
  5. Αφήστε τις ζουμερές μπάμιες με το κοτόπουλο να σταθούν για 15′ αφού τις βγάλετε από το φούρνο κι απολαύστε τες.
  6. Οι κοκκινιστές μπάμιες με κοτόπουλο μπορούν να γίνουν και στην κατσαρόλα.

Κατσικάκι φρικασέ

Αγαπημένο φαγητό για τους περισσότερους, αφού περιέχει κρέας αλλά και πολλά χορταρικά που ενώνονται με το υπέροχο αυγολέμονο, χαρίζοντας του ασυναγώνιστη νοστιμιά..

Περισσότερα »