Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Μακαρόνια με κιμά

Προετοιμασία: 1:30' Μαγείρεμα: 0:15'
Εύκολη
Μερίδες: 6

Ένα μοναδικά κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια!

Μοιράσου το
  • 1 κ. κιμά μοσχαρίσιοκατά προτίμηση Καπάκι,Λάπα,Σπάλα (περασμένο 1 φορά στην μηχανή)
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια (ψιλοκομμένα)
  • 2 καρότα μέτρια (ψιλοτριμμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα στο χυμό τους
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 1-2 κλων. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τα μακαρόνια
  • 1/2 συσκ. μακαρόνια (σπαγγέτι Νο6 Αδαμαντίνα ή όποιο ζυμαρικό είναι της αρεσκείας σας)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αρκετή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7 με 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά
  2. Τραβάμε κι ανοίγουμε το κέντρο του κιμά με κουτάλα σαν να κάνουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του.
  3. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σπασμένα σκόρδα και το τριμμένο καρότο.
  4. Σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός του μαϊντανού για περίπου 3 με 4 λεπτά να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
  6. Το αφήνουμε να ψηθεί για 1 με 2 λεπτά μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.
  7. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες είτε ζουλώντας με τα χέρια είτε ψιλοκόβοντάς τις και τις προσθέτουμε στον κιμά.
  8. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
  10. Στο τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα μπαχαρικά και τα κλωνάρια μαϊντανού.
  11. Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα κιμά, να δέσει σωστά κι ο κιμάς και να γίνει πολύ τρυφερός και μαλακός.
  12. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Αγαπημένο και παραδοσιακό φαγητό, που συχνά πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή και μακαρόνια.

Περισσότερα »