Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Προετοιμασία: 0:20' Μαγείρεμα: 2:00'
Εύκολη
Μερίδες: 6

Αγαπημένο και παραδοσιακό φαγητό, που συχνά πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή και μακαρόνια.

Μοιράσου το
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
  • 1 κιλό Μοσχάρι (Κιλότο, Ποντίκι, Χτένι, Σπαλομίτα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 τεμάχια Σέλερι
  • 50 γρ. αλεύρι όλων των χρήσεων
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. Κρασί Κόκκινο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 800 γρ. Ντομάτες
  • 1 κ.σ. Κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
  1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  2. Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες.
  3. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  5. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθετουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  6. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για να αλευρώσει το κρέας.
  7. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  8. Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  9. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.
  10. Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  11. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μία βράση.
  12. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
  13. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, μακαρόνια ή πουρέ.