Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Χοιρινό Γκιούλμπασι

Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα: 2:30'
Εύκολη
Μερίδες: 8

Παραδοσιακό πιάτο με πλούσια γεύση και αναμνήσεις…

Μοιράσου το
  • 1.5 κ. Xοιρινό Mπούτι A-O κομμένο σε μπουκιές
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες
  • 4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 αποξηραμένες πιπερίτσες (κατά προτίμηση καυτερές)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το χοιρινό γκιούλμπασι στη λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια σπάγκο ψησίματος.
  3. Βάζουμε πάνω 2 μεγάλες λαδόκολλες (θα τυλίξουμε σε πακέτο το φαγητό).
  4. Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το τυρί, τη ρίγανη, τις πιπερίτσες, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  6. Τα βάζουμε στις απλωμένες λαδόκολλες.
  7. Τυλίγουμε σε πακέτο και δένουμε σταυρωτά το σπάγκο.
  8. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάζουμε πάνω το πακέτο.
  9. Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά στους 170°C.
  10. Το γκιούλμπασι σιγοψήνεται στο δικό του ζουμί.
  11. Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι.

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Αγαπημένο και παραδοσιακό φαγητό, που συχνά πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή και μακαρόνια.

Περισσότερα »