Κεντρικό Κατάστημα

Αγίου Ιωάννου 39
Αγία Παρασκευή, 153 42

Τηλ. Επικοινωνίας

210 6399971 euromarket@euromarkets.gr

Ωράριο Καταστημάτων

Δευ - Παρ 8 π.μ - 9 μ.μ
Σαβ 8 π.μ - 8 μ.μ

Μοσχάρι στιφάδο

Προετοιμασία: 0:15' Μαγείρεμα: 2:30'
Εύκολη
Μερίδες: 4-6

Ένα παραδοσιακό φαγητό, ζουμερό και γεμάτο οικογενειακές στιγμές!

Μοιράσου το
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά, χτένι, ποντίκι, κιλότο) κομμένη σε μερίδες
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1/4κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 600 ml ζωμό βοδινού
  • 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
  2. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δόσεις το κρέας από όλες τις πλευρές, δίνοντας του σκούρο χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ ντομάτας.
  5. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε εκ νέου για 1 λεπτό.
  6. Ύστερα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα και σιγο-μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά με 2 ώρες.
  8. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό με τηγανητές πατάτες.